Lastebil på vei under blå himmel

Frakt av hengermontert verktøy

Driver man med varetransport eller transportvirksomhet, er det påkrevd med fartsskriver om du kjører last over 3,5 tonn.

Årsaken er at når sammenlagt totalvekt på bil og tilhenger er på over 3500 kilo og det utføres næringsmessig transport, er man underlagt kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Ferdskriveren i bilen gjør det mulig å foreta kontroll, for å undersøke om sjåføren får nok hvile på ferden.

Blå Kurér følger hviletidsbestemmelsene

Vi er svært opptatt av å følge lover og regler, og at våre sjåfører har en best mulig arbeidsdag. Herunder følger at vi setter hviletidsbestemmelsene høyt, og våre biler er installert med ferdskrivere. Dette gjør også at vi enkelt kan overholde reglene om trekking av gods.

Krav om løyve

Dersom dette gjøres i næringen, altså at man tar betalt for transporttjenesten, utløses også et krav til løyve for godstransport. Dersom man som privatperson frakter noe med en totalvekt over 3500 kg, er det ikke behov for løyve.

Blå Kurér har både løyve og installerte ferdskrivere i våre biler, som gjør at du trygt kan bestille frakt av hengermontert verktøy av oss. Vi er opptatt av å følge gjeldende lover og regler, av å ivareta både våre kunders, godset og sjåførenes sikkerhet.

Dersom du trenger en transportør av for eksempel campingvogner, lifter, letthus eller strømaggregat i næringsøyemed, kan du trygt bruke Blå Kurér. Kontakt oss i dag dersom du har spørsmål.

0